neljapäev, 4. mai 2017

Teistmoodi IT

Ütlen kohe alguses, et mul väga hea meel, et IT seadmete tootjad on  mõelnud välja niivõrd palju eripalgelisi lahendusi, mis võimaldavad arvutit kasutada ka neil, kes pole päris tavalised. See on teema, mille peale paljud tihtilugu ei mõtle, mistõttu oli selle nädala lugemine väga huvitav ja silmiavardav.

Üks tugilahendustest, mis mulle oma uudsuse poolest silma hakkas, oli Tracker Pro. See seade võimaldab arvutit juhtida peaga. Sisuliselt on see arvutihiire aseaine, andes neile, kelle käed liiguvad vähe või ei liigu üldse võimaluse teostada kõiki hiire funktsioone pealiigutuste kaudu. Seade on vaja lihtsalt ühendada arvutiga ja see töötab nagu hiir.

Kuidas Tracker Pro täpselt töötab? See seade paigaldatakse arvutiekraani või laptopi külge. Tracker Pro kõrgeresolutsiooniga kaamera jälitab  väikest otsaesisele või prillidele peegelduvat markerpunkti ja juhib nõnda arvutit. Täpsemalt konverteerib Tracker Pro pealiigutuse hiire liigutuseks. Kõike, mida saab teha tavalise hiirega, saab teha ka Tracker Pro’d kasutades.

Kokkuvõttes on rõõmustav tõdeda, et IT seadmete tootjad ei ole erivajadustega inimesi unustanud. Hiire liigutamine, mis võib tunduda paljudele niivõrd elementaarne tegevus arvuti juhtimiseks, ei ole seda nii kõikidele. Alternatiivsed lahendused on seetõttu väga vajalikud ja loodan, et see IT seadmete suund areneb veelgi edasi, muutes arvuti kasutamise puuetega inimestele mugavamaks ning kättesaadavamaks. Tracker Pro puhul jäi silma, et selle hind ulatub ligikaudu 1000 dollarini, mida võib pidada üpriski krõbedaks maksumuseks, mistõttu ei pruugi see olla kõigile, kes seda seadet vajaksid ja sellest kasu saaksid, taskukohane.   

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar